21. jan. 2008

Nyhedsbrev forår 2008

MARIBO KUNSTFORENING
AF 1947

Nyhedsbrev foråret 2008.

Kunstforeningens bestyrelse ønsker foreningens medlemmer godt Nytår og velkommen til et forår med udstilling, foredrag, ekskursion og kunstnerbesøg.

Allerførst skal vi nævne, at kunstforeningen har fået nyt navn.
I efteråret vedtog generalforsamlingen at ændre foreningens navn fra:

KUNSTFORENINGEN FOR MARIBO AMT AF 1947 til:
MARIBO KUNSTFORENING af 1947.

Fredag den 1. februar til lørdag den 1. marts:

”Fra sengen og svedehytten, morgen- og aftentegninger”, udstilling med maler, grafiker, billedhugger og tegner John Olsen på Lolland-Falster Stiftsmuseum
John Olsen er uddannet på Kunstakademiets Billehugger skole og Grafisk skole 1960-67 under Mogens Bøggild og Holger J. Jensen.
John Olsen debuterede på Kunstnernes Efterårsudstilling i 1966. Siden har han udstillet på en lang række museer i ind- og udland.
John Olsen fylder 70 år i foråret 2008. Det markeres med en retrospektiv udstilling ”Kunsten at se” på Johannes Larsen Museet i Kerteminde og med en biografi forfattet af Erland Porsmose.
Maribo Kunstforening præsenterer en udstilling med mere end 300 tegninger fra sengen og svedehytten. Det er tegninger lavet primært ved dagens begyndelse og ved dagens afslutning i henholdsvis sengen og saunaen.

Tegninger fra svedehytten er lavet i den varme sauna med pensel og sepia (blæk fra en tiarmet blæksprutte), der i blanding med sved på papiret giver et helt særligt udtryk.

Udstillingen omfatter en række temaer: Fugle, Kvinder, Organer, Dyr og mennesker. John Olsen er med sit helt personlige udtryk i fremstillingen af dyr, fugle og mennesker bl.a. i spændingsfeltet mellem liv og død en af Danmarks mest anerkendte kunstnere. I 1995 repræsenterede John Olsen Danmark ved Biennalen verdensudstillings bedste kunstner. i Venezia, hvor han opnåede at blive nomineret som denne
Vi glæder os til vise en fantastisk og frodig udstilling, der også overvælder i antallet af tegninger.
Udstillingen åbner fredag den 1. februar kl. 16.00 og kan ses i Stiftsmuseets åbningstid tirsdag til lørdag kl. 10.00 til 16.00.
Kunstneren er til stede ved ferniseringen. Der serveres et enkelt traktement.

Onsdag den 20. februar kl. 19.00 på Lolland-Falsters Stiftsmuseum:
Foredrag ved John Olsen.
I forbindelse med ovennævnte udstilling fortæller John Olsen om sine øvrige kunstneriske udtryk indenfor skulptur, maleri, grafik, installation m.m. Foredraget ledsages af lysbilleder og træder ind i rækken af onsdagsforedrag på Museet.

Tirsdag, den 12., torsdag den 14. og lørdag den 16. februar kl. 10 – 12 på Lolland-Falsters Stiftsmuseum: Åbent tegneværksted for børn og voksne.
I tilknytning til udstillingen med John Olsens tegninger tilbyder Kunstforeningen i samarbejde med Lolland-Falsters Stiftsmuseum tegnekursus for børn og voksen.
Billedkunstlærer Merete Klitgaard Andersen og museumsmedarbejder Eva Matjeka viser rundt i udstillingen og vejleder små og store tegnere. Udover John Olsens billede univers kan man hente inspiration i udstoppede dyr fra den danske natur, som vil stå i tegnelokalet.
Tegninger fra det åbne værksted udstilles på Museet.
Tag dine børn eller børnebørn med til nogle spændende og kreative timer på Museet.
Der betales entré.
Lolland-Falsters Stiftsmuseums hjemmeside: maribo@museum.dk

Onsdag den 6. februar kl. 19.30: Kunstnerbesøg hos maler, grafiker og billedhugger Heike Arndt i Kettinge.
Vi besøger Heike Arndts atelier og Galleri i Kettinge, hvor hun fortæller om sit kunstneriske arbejde, og derefter kan vi gå på opdagelse i hendes udstilling.

Heike Arndts udstilling giver et overblik over den kunstneriske udvikling over de sidste 12 måneder, og udstillingen bærer tydelig præg af det årlige arbejdsophold rundt om i verden.
Vi har været heldige at fange den lokale kunstner, inden hun er på vej til Beijing, hvor hun skal arbejde med oliemaleri, grafik, bronze og tusch.
Heike Arndts hjemmeside:
www.heike-arndt.dk

Der arrangeres fællestransport i private biler til Rågelundevej 9 i Kettinge. Vi mødes på Banegårdspladsen kl. 18.30. Tilmelding til Per Møller på tlf: 54 78 44 21 eller Tina Folmer Larsen på tlf: 54 78 25 24.

Fredag den 23. maj kl. 15.00 – 18.00:
Ekskursion til Fuglsang Kunstmuseum og Fuglsang Park.
Fuglsang Kunstmuseum indvies den 25. januar med overværelse af Hendes Majestæt. Med indvielsen er mange års arbejde på at få etableret et nyt kunstmuseum fuldendt.
Fuglsang Kunstmuseum, der er tegnet af den engelske arkitekt Tony Fretton, er placeret ind i det gamle herregårdsmiljø ved godset Fuglsang, med udsigt over det smukke og unikke naturområde Skejten. Netop i dette miljø har billekunstnere, musikere og mange andre ladet sig inspirere til kunstnerisk produktion.
Museumsdirektør Anne Højer Petersen viser rundt i det nye hus, den faste samling og i den aktuelle særudstilling LIVSLYST Skønhed – Sundhed – Styrke i dansk kunst 1890 –1940.
Fuglsang Kunstmuseums hjemmeside: www.fuglsangkunstkuseum.dk

Efter at have set museet går vi til Fuglsang Park, hvor havearkitekt Jørgen Holm fører os rundt i den 14 hektar store park. Jørgen Holm har stået for en omfattende fornyelse og forenkling af parken. Det store haveanlæg er placeret i nær tilknytning til hovedbygningen, som blev opført i 1869. Mange af havens træer stammer fra samme tid, bl.a. en imponerende Kæmpethuja.
Når vi har set haven, besøger vi galleriet MORTENSEN & MARKMAN, som ligger i en af havens huse, den gamle chaufførbolig.

Anna Mortensen fortæller om galleriet, og den aktuelle udstilling med skulpturer af Jan Leth og malerier og grafik af René Tancula.
Galleriets hjemmeside: www.mortensenmarkman.dk

Inden vi kører, bliver der tid til at nyde medbragt mad i parken.
Husk madpakke og væske til.
Der er transport i privatbiler fra Banegårdspladsen i Maribo kl. 14.30. Forventet hjemkomst kl. ca. 19.30. Turen koster kr. 50 pr. næse.
Tilmelding senest fredag den 16. maj til Tina Folmer Larsen tlf. 54 78 25 24 eller
Per Møller tlf. 54 78 44 21.

Besøg Maribo Kunstforening på nettet www.maribokunstforening.blogspot.com.
Her kan du læse om foreningens arrangementer, kommenterer, komme med forslag og give din mening til kende.

Se i øvrigt:

Nakskov Kunstforening arrangerer ekskursion 17. - 18. maj til Christians kirken i Fredericia, AROS i Århus, Nolde-museet i Nordtyskland, Kunstmuseet Trapholt ved Kolding med overnatning på Rudbøl Grænsekro. Pris kr. 1500. Bindende tilmelding senest 15. marts til Allan Jensen tlf. 54 61 61 61.
Nakskov Kunstforening udstiller grafik af Claudio Bannwart 2. – 19. marts i Nakskov Biblioteks Mødesal. Fernisering søndag den 2. marts kl. 14.00.
Nakskov Kunstforenings hjemmeside: nakunst@hotmail.com


Maribo Kunstforening takker Lolland Kommune for økonomisk støtte.


Velmødt til forårets arrangementer.
Per Møller
p.b.v.Arrangementer i foråret:

Fredag den 1. februar til lørdag den 1. marts:

”Fra sengen og svedehytten, morgen- og aftentegninger”, udstilling med maler, grafiker, billedhugger og tegner John Olsen på Lolland-Falster Stiftsmuseum.


Onsdag den 20. februar kl. 19.00 på Lolland-Falsters Stiftsmuseum:
Foredrag ved John Olsen.Tirsdag, den 12., torsdag den 14. og lørdag den 16. februar kl. 10 – 12 på Lolland-Falsters Stiftsmuseum:
Åbent tegneværksted for børn og voksne.
I tilknytning til udstillingen med John Olsens tegninger tilbyder Kunstforeningen i samarbejde med Lolland-Falsters Stiftsmuseum.Onsdag den 6. februar kl. 19.30:
Kunstnerbesøg hos maler, grafiker og billedhugger Heike Arndt i Kettinge.Fredag den 23. maj kl. 15.00 – 18.00:
Ekskursion til Fuglsang Kunstmuseum og Fuglsang Park.Nakskov Kunstforening arrangerer ekskursion 17. - 18. maj til Christians kirken i Fredericia, AROS i Århus, Nolde-museet i Nordtyskland, Kunstmuseet Trapholt ved Kolding med overnatning på Rudbøl Grænsekro.