28. aug. 2008

Nyhedsbrev efterår 2008

Velkommen til et efterår i Maribo Kunstforening, der byder på foredrag, udstilling, grafikcirkel samt generalforsamling. Tillige kan man læse med på foreningens blog, der løbende opdateres og fortæller sidste nyt om arrangementer og andre relevante ting for foreningens medlemmer.

Mandag den 29. september kl. 19.00 i Sognets Hus i Maribo:
Foredrag ved idehistoriker Lars Morell: ”Den eksperimenterende Kunstskole”.
Nogle gange kommer der en ny generation i kunsten, f.eks. i 1960’erne generationen med popkunst eller ”de unge vilde” i 1980’erne med maleriets genkomst. Ofte hænger det sammen med begyndelsen på et nyt årti, men ikke altid. Hver generation må finde sin egen plads i en form for oprør med fædrenes generation, men i en lidt bredere forstand handler det også om, at der er kommet en ny tid, som finder sit udtryk gennem en ny kunst.
I sit foredrag vil Lars Morell – der snart bliver aktuel med en stor bog om - Den eksperimenterende Kunstskole – fortælle om disse ting, samtidig med at han tegner et portræt af den generation, der kom frem i 1961 med navne som Poul Gernes, Per Kirkeby, Bjørn Nørgaard, Egon Fischer, Tom Krøjer, Peter Bonnén og andre. En generation, der har sat sit tydelige mærke på den sidste halvdel af det tyvende århundredes kunst i Danmark og med tråde ud i verden.

Fredag den 3. oktober til lørdag den 1. november på Lolland-Falsters Stiftsmuseum:
Udstillingen ”Danmarksbilleder”, træsnit af Jens Bohr.
Jens Bohr er født i 1952 i Nordjylland. Han er vokset op på Lolland. I årene 1983-87 uddannede han sig på Det Jyske Kunstakademi i Århus. Siden 1987 har han boet på Fyn.
Som billedkunstner arbejder han primært med keramik og grafik. Grafikken, som er det største arbejdsfelt består næsten udelukkende af træsnit.
Jens Bohr arbejder figurativt. Motivet er primært landskaber og fugle. Billederne fanger ofte en sammenhæng: fugle eller naturelementer placeret i en sammenhæng.
Om udstillingen Danmarksbilleder skriver Jens Bohr:
”Min far tog mig på vandreture fra Nakskov til Fynshav, engang midt i tresserne. Før broerne bandt øerne sammen, talrige småfærger tværs over Langeland og Sydfyn til Als. Tasker over skulderen og sikkert fornuftige travesko. Fugleliv – blade i vinden – kæmpehøje – selvsyn af bakker – skovstræk – møllevinger – Sydfynske museer – fodtur i Danmark sådan set måske begyndelsen på ”Danmarksbilleder”.”
Træsnittene på udstillingen er samlet fra ture rundt i Danmark fra nord til syd og fra øst til vest.
Udstillingen åbnes fredag den 3. oktober kl. 16.00 på Lolland-Falsters Stiftsmuseum, hvor Kunstforeningen er vært ved et enkelt traktement. Kunstneren vil være til stede ved ferniseringen.

Der er som sædvanlig fri entre for foreningens medlemmer.
Udstillingen kan ses frem til lørdag den 1. november i museets åbningstid.

Onsdag den 12. november kl. 19.00 i Sognets Hus i Maribo:
Generalforsamling.
Efter den ordinære generalforsamling er der udlodning af tre til fire stykker kunst blandt de fremmødte af foreningens medlemmer. Er man forhindret i at være tilstede kan man sende en stedfortræder, eller ringe til en af bestyrelsens medlemmer.
Der holdes auktion over den afgående grafikcirkels billeder blandt cirklens medlemmer.
Billederne til den tiltrædende grafikcirkel udstilles ved generalforsamlingen.

Vedlagt dette nyhedsbrev er bestyrelsens forslag til reviderede vedtægter, samt de gældende vedtægter.

Foreningen tilbyder medlemmerne e-mail-service. Ønsker du at modtage mails om forestående arrangementer, skal du tilmelde dig på adressen c.borgen@mknet.dk.


Maribo Kunstforening takker Lolland Kommune for økonomisk støtte.Bestyrelsen

Per Møller, formand 54 78 44 21
Tina Folmer Larsen, næstformand 54 78 25 24
Lone Gliese, kasserer 54 75 94 53
Carsten Borgen, sekretær 54 75 76 61
Kjeld Saul, blogredaktør 54 75 90 12Med venlig hilsen

Bestyrelsen for Maribo Kunstforening
Per Møller, formand
Pbv